Bakoma rozszerzyła swoją ofertę i zaprezentowała konsumentom nowy produkt. W polskich sklepach można już znaleźć nowe przetwory mleczne z linii Bio – mleka smakowe, a także kefir.

Produkty rolnictwa ekologicznego to idealna odpowiedź na rosnące wymagania konsumentów. Coraz częściej interesujemy się oznaczeniami na opakowaniach żywności i zwracamy uwagę na to, czy na pudełku ulubionego przysmaku znajduje się charakterystyczny zielony listek. Nowy produkt mleczny Bakomy – kefir Bio – jak najbardziej wpisuje się w tę zdrową modę, ponieważ posiada międzynarodowy certyfikat ekologiczności.

Bio kefir Bakomy to produkt, który jest dedykowany zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Jogurt jest pozbawiony sztucznych barwników i konserwantów i został wyprodukowany z najwyższej jakości ekologicznego mleka. Znajdziemy w nim także autentyczne żywe kultury bakterii kefirowych, które poprawiają pracę układu pokarmowego, w tym przede wszystkim perystaltykę jelit.

Nowy kefir Bakomy to produkt rolnictwa ekologicznego, który jest wysokiej jakości i doskonale smakuje. Można go spożywać samodzielnie lub z dodatkiem ulubionych owoców. Kefir Bio od Bakomy nadaje się na zdrowe śniadanie, może także posłużyć jako lekka i pożywna przekąska w ciągu dnia. Przetwory mleczne stanowią dobrą alternatywę dla klasycznych kanapek, jajecznicy lub koktajli.

Cena nowego kefiru Bakomy raczej nie zszokuje miłośników zdrowej żywności, a jeśli już, to pozytywnie. Za opakowanie kefiru bio zapłacimy około 2,75 złotych, a jego termin przydatności do spożycia wynosi aż 30 dni.

Udostępnij.

Komentowanie wyłączone